Primjena

Glaziranje

oblaganje

 

Stvaranje savršene kombinacije ukusne sredine i obloga sa Belcolade čokoladom je vrlo jednostavno.
Njena fluidnost je savršeno prilagođena za lijep, fin, hrskav oblog.

Tanko glaziranje

tanko_oblaganje

 

Tankom glazurom možete pokriti ne samo praline, već i torte, kekse, i sl.
Prednost ove tehnike je što omogućuje jednako raspoređen sloj čokolade, bez "stopala" na dnu,
te atraktivan sjaj i dobro pokrivanje svih dijelova središnje mase proizvoda.

Istiskivanje

istiskivanje

Samo neki proizvodi su zaista predviđeni za istiskivanje.
Ova primjena zahtjeva vrlo specifične karakteristike čokolade u pogledu teksture, tečnosti, čvrstoće, finoće...
O ovom valja raspraviti sa stručnjacima koji su Vam voljni podijeliti svoje iskustvo i znanje.

Aromatiziranje

aromatiziranje

 

Odabir pravih sastojaka i kombinacija je umjetnost.
Vaša tijesta, file, kreme i moussevi zaslužuju izraženi čokoladni okus.

Prazne čokoladne figure

prazne-figure

 

Kod izrade praznih čokoladnih figura najbitniji su jednako raspoređen sloj, savršeni sjaj i dobro sažimanje.

Umakanje sladoleda u čokoladu

sladoled

 

Za efikasno korištenje čokolade u sladoledarstvu, trebate hrskav, otporan oblog, koji će se brzo osušiti.

Dodavanje čokoladnih komadića

ukljucivanje

 

Ukoliko želite proširiti svoj asortiman, postoji li nešto jednostavnije od
dodavanja čokoladnih komadića raznih okusa, boja, oblika i veličina?

Punjenje / injektiranje

injektiranje

Injektiranjem čokolade svojem proizvodu možete dati sasvim novu dimenziju i ekstra teksturu,
prije ili nakon pečenja, no vrlo je važno da punjenje podnese mehanički stres.

Čokoladni kalupi

kalup

 

Jednako raspoređen sloj, savršeni sjaj i dobro sažimanje je to što valja tražiti u proizvodnji čokoladnih kalupa.
Za punjene čokolade trebate jamstvo dobrog odnosa punjenja i kalupa.

Oblaganje

panning

Dodavanjem čokoladnog obloga sredini proizvoda, obično sušenom voću ili orašastim plodovima osiguravate izvanrednu raspodijelu čokolade, idealna svojstva otapanja i ravnotežu okusa.

Špricanje / prskanje

prskanje

Kreativnost i tehnologija omogućuju nanošenje čokolade ili čokoladnih smjesa na
gotovo sve prehrambene proizvode. Tekuća glazura koja se brzo suši,
po potrebi može i štititi vaš proizvod.

Ukrašavanje / dekoriranje

dekoracije

 

Dekoracije, spremne za korištenje, omogućuju Vam da radite brzo i efikasno. Belcolade čokolada će još više izraziti Vašu maštu i vještinu ukrašavanja.

Umakanje

umakanje

 

Možete umakati proizvode poput keksa, voća i sl. u finu Belcolade čokoladu
otvarajući niz kreativnih mogućnosti i izvrsnih kombinacija okusa.

 

Pečenje

pecenje

 

Od sada se ne morate brinuti sa pitanjima poput:
"Hoće li zagorijeti? Hoće li iscuriti iz proizvoda? Hoće li izgubiti oblik, dobar okus i teksturu?"

Zajedno ćemo doći do rješenja.

.

Cryst-o-fil

Baza za izradu fila i punila za praline i ostale namjene, vrlo širokog spektra primjene, od prave belgijske čokolade.

Video



Foto



Recepti